Technik agrobiznesu
z elementami dietetyki
Praca technika agrobiznesu wymaga koncentracji i podzielno?ci uwagi, odpowiedzialno?ci za prac? innych ludzi oraz ich bezpiecze?stwo, zdolno?ci organizacyjnych, umiej?tno?ci szybkiego i trafnego podejmowania decyzji.
Czym si? zajmuje:
-
• Ocenia op?acalno?? uruchamiania produkcji rolno – spo?ywczej.
• Kontroluje jako?? podstawowych produktów rolniczych, spo?ywczych i ?rodków do produkcji rolnej.
• Analizuje i ocenia dzia?alno?? zaopatrzeniow?, produkcyjn?, handlow? i finansow? firm.
• Sporz?dza podstawow? dokumentacj? zwi?zan? z dzia?alno?ci? firmy.
• Promuje produkty i us?ugi oraz kszta?tuje wizerunek firmy.
• Pracuje w firmach przetwórstwa rolno – spo?ywczego, handlowych w bran?y rolniczej i us?ugowo- turystycznych, mo?e tak?e prowadzi? w?asn? dzia?alno?? gospodarcz?.
Kariera zawodowa:
- stanowisko w przedsi?biorstwach produkcji lub przetwórstwa ?ywno?ci.
- zarobki trudne do u?rednienia, gdy? zale?? g?ównie od charakteru podejmowanych obowi?zków i miejsca zatrudnienia.